Spurs-sterren Kane en Alli hoeven niet mee naar München
i

Getty Images

Spurs-sterren Kane en Alli hoeven niet mee naar München

admin • 20:35, 10-12-2019 / Laatste Update: 15:51, 08-01-2024

Tottenham Hotspur sluit de groepsfase van de Champions League morgenavond af zonder Harry Kane en Dele Alli. De Engelse topspelers krijgen net als de verdedigers Jan Vertonghen en Serge Aurier even rust van manager José Mourinho.

De 4 spelers blijven achter in Londen, terwijl de rest van de selectie naar Duitsland gaat voor het duel met Bayern München.

Vernedering in Londen

Het potje gaat eigenlijk ook nergens meer om. Beide clubs zijn al verzekerd van een plek in de knock-outfase. Bayern München heeft na 5 groepswedstrijden de maximale score van 15 punten, Tottenham volgt met 10 punten. Begin oktober werden de Spurs voor eigen publiek vernederd door Bayern, dat in Londen met liefst 2-7 won. Spits Kane maakte dit seizoen al 6 doelpunten in de Champions League.

Mourinho-effect

Mourinho kan door blessures geen beroep doen op de geblesseerde keepers Hugo Lloris en Michel Vorm. Ben Davies, Erik Lamela, Harry Winks en Tanguy Ndombele bleven vanwege pijntjes ook achter in Londen. Onder Mourinho, opvolger van de ontslagen Mauricio Pochettino, gaat het weer een stuk beter met de Spurs. Ze wonnen 4 van de 5 duels met de Portugese trainer op de bank.