Stadionspeaker Ajax en Oranje zit even helemaal zonder werk door coronavirus
i

PA Sports

Stadionspeaker Ajax en Oranje zit even helemaal zonder werk door coronavirus

Bart van der Wijst • 00:08, 16-03-2020 / Laatste Update: 20:05, 05-01-2024

Rob van Rossum heeft het de komende tijd niet zo druk. Vanwege het coronavirus zit hij zonder baan. Van Rossum is de vaste stadionspeaker van Ajax en het Nederlands elftal, maar zij voetballen voorlopig niet. Dus is Van Rossum werkloos.

"Ik dacht dat ZZP'er voor Zelfstandige Zonder Personeel stond, maar het is nu Zelfstandige Zonder Poen", zei hij met goed gevoel voor humor tegenover De Telegraaf (€). "100 procent van mijn opdrachten werd afgezegd, omdat ik normaal gesproken bij evenementen met meer dan 100 personen aanwezig ben."

Druk leven

Normaal gesproken heeft Van Rossum het aardig druk, maar de komende weken dus even niet. "Naast stadionspeaker bij Ajax en Oranje ben ik ook host bij de Eretribune van FOX Sports en op Champions League-avonden bij Veronica. Namens de producent ontvang ik - net als bij de tv-programma's Eén tegen 100 en Miljoenenjacht - de gasten, maar voorlopig dus even niet..."

En nu?

Van Rossum heeft een heel mooi idee bedacht. "Ik heb een berichtje op Facebook gezet om samen met artiesten en audiovisuele medewerkers, die ook even zonder werk zitten, iets te gaan doen voor ouderen", vertelde de stadionspeaker.

Ajax voetbalt zeker tot en met 6 april niet en het Nederlands elftal had 2 oefenpotjes op het programma staan tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart), maar die zijn ook geschrapt.