Stam heeft weinig te kiezen: 5 Feyenoorders zijn geblesseerd
i

BSR Agency

Stam heeft weinig te kiezen: 5 Feyenoorders zijn geblesseerd

admin • 23:03, 29-07-2019 / Laatste Update: 10:47, 07-01-2024

Het zit Jaap Stam, los gezien van de matige resultaten, niet mee in de voorbereiding. Met de start van de competitie in zicht, heeft de nieuwe trainer van Feyenoord al met 5 geblesseerde spelers te maken.

We beginnen met Nicolai Jørgensen. De Deense spits miste door een knieblessure de gehele voorbereiding. ,,Hij is begonnen met revalideren en ik heb begrepen dat het redelijk goed gaat", vertelt Stam voor de camera van Feyenoord TV. ,,Hopelijk kan hij snel weer meetrainen. Maar ik durf niet te zeggen wanneer.”

Tijd

Ook Jens Toornstra en Sven van Beek staan er voorlopig naast. Beide spelers kampen met een enkelblessure. ,,Hopelijk duurt het niet te lang, maar ze kunnen nu nog niet trainen. Je hoopt dat het snel is opgelost", stelt Stam. ,,Maar blessures hebben ook tijd nodig."

Knietje in de rug

Sam Larsson is sinds zondag lid van de ziekenboeg. ,,Hij voelt zich al een stuk beter dan zondag toen hij tegen Southampton een knie in zijn rug kreeg", weet de trainer, die hoopt dat hij de komende week nog enkele versterkingen mag verwelkomen.

191 dagen

Justin Bijlow is de langst geblesseerde van de 5 spelers. De jonge keeper raakte in januari geblesseerd aan zijn voet. 191 dagen later is het nog niet duidelijk of Stam nog een 1e keeper in hem ziet, want met Kenneth Vermeer heeft hij een alternatief.

Fer

Tel daar de pas aangetrokken Leroy Fer bij op, en Feyenoord heeft 6 spelers in de selectie die niet 100 procent fit zijn. Fer deed in de afgelopen wedstrijden wel mee, maar meer dan 60 minuten per wedstrijd was voor de grote middenvelder nog iets te veel.

Matige potjes