Stemmers verwachten eenvoudige zege van Ajax op Feyenoord
i

Pro Shots

Stemmers verwachten eenvoudige zege van Ajax op Feyenoord

Bart van der Wijst • 15:51, 05-02-2016 / Laatste Update: 04:00, 06-01-2024

Wie heeft hier een voorspellende gave? Dat gaan we nog zien. Ook leuk is het om te bekijken wat de algemene verwachtingen zijn van Sportnieuws-gamers. Speelronde 22 van de eredivisie staat voor de deur. Dat betekent dat we weer in de glazen bol mogen kijken. Wat denken de bezoekers van Sportnieuws van de wedstrijden?

Denk jij de eredivisiewedstrijden goed te kunnen voorspellen? Doe dan mee aan onze Eredivisie-game en maak kans op mooie prijzen! Zo wordt er elke week een tegoedbon van 50 euro verloot voor Sportdirect.com en voor de liefhebbers die over een heel seizoen willen spelen hebben we ook een game. De winnaar daarvan wint een tablet!

In speelronde 22 van de eredivisie staat een kraker op het programma, namelijk de klassieker: Ajax - Feyenoord. In Amsterdam wordt zondag om 12:30 uur afgetrapt. De eredivisie trapt af op vrijdag in Rotterdam, daar staat het affiche Excelsior - Willem ll op het programma. Op zaterdag staan er leuke wedstrijden op het programma. Vitesse en AZ gaan in Arnhem strijden om de drie punten, terwijl FC Twente afreist naar Heerenveen. Op zondag kan PSV revanche nemen voor de gevoelige nederlaag van donderdag tegen FC Utrecht.

Lees hier de voorbeschouwing van het aankomende eredivisie weekend.

Voorspellingen

In Kralingen mogen Excelsior en Willem ll de eredivisiespeelronde openen. De ploeg van Fons Groenendijk speelde vorige week knap gelijk tegen Vitesse en hoopt in eigen huis de drie punten te pakken. De meningen van de bezoekers van Sportnieuws zijn aardig verdeeld, de wedstrijd kan volgens hun alle kanten op. De meerderheid (49 procent) denkt dat Willem ll wint van Excelsior, terwijl 28 procent denkt dat het andersom is. De overigen denken dat er een gelijkspel uit de wedstrijd komt.

AZ - Vitesse

AZ is op dit moment de ploeg in vorm in de eredivisie. Het elftal van John van den Brom won de laatste vier wedstrijden en heeft de weg omhoog ingezet. Dat is volgens de meningen van bezoekers ook zo. Bijna 60 procent denkt dat AZ de drie punten in Alkmaar houdt, 23 procent verwacht een gelijkspel en 'maar' 19 procent gaat uit van een overwinning voor Vitesse.

sc Heerenveen - FC Twente

Als we de meningen van de stemmers mogen geloven gaat Heerenveen drie punten pakken. Het elftal van Foppe de Haan, dat zijn laatste drie wedstrijden won, heeft namelijk een percentage van 62 procent dat denkt dat de thuisploeg wint. Van de stemmers denkt bijna 30 procent (28) dat Twente er met de overwinning vandoor gaat in Friesland. Een gelijkspel is volgens 11 procent van de bezoekers het juiste resultaat.

Ajax - Feyenoord

Dé Klassieker, oftewel Ajax tegen Feyenoord. Beide teams haperen na de winterstop. Ajax speelde de laatste twee wedstrijden gelijk, terwijl Feyenoord een negatief record neerzette door zes (!) keer achter elkaar te verliezen. Het won midweeks nog wel van Roda JC voor de beker, maar toch denkt 77 procent dat Ajax 'gewoon' wint in de eigen Arena. De kans dat het gelijk wordt is volgens de bezoekers groter dan een overwinning voor Feyenoord. Dat de uitploeg gaat winnen denkt slechts 2 procent, gelijk wordt het volgens 21 procent van de stemmers.

FC Utrecht - PSV

PSV pakte vorige week belangrijke drie punten in de strijd om het kampioenschap. De Eindhovenaren gingen Ajax voorbij dat gelijkspeelde. PSV verloor afgelopen donderdag echter van, jawel, FC Utrecht. De tegenstander van aankomende zondag. Toch denkt 87 procent dat de huidige landskampioen er met de overwinning vandoor gaat en verwacht 9 procent een overwinning voor de Domstedelingen.

Denk jij de eredivisiewedstrijden goed te kunnen voorspellen? Doe dan mee aan onze Eredivisie-game en maak kans op mooie prijzen! Zo wordt er elke week een tegoedbon van 50 euro verloot voor Sportdirect.com en voor de liefhebbers die over een heel seizoen willen spelen hebben we ook een game. De winnaar daarvan wint een tablet!