Stengs eindelijk terug na zware blessure: 'Het is voor mij een lange weg geweest'
i

Pro Shots

Stengs eindelijk terug na zware blessure: 'Het is voor mij een lange weg geweest'

admin • 01:10, 01-11-2018 / Laatste Update: 11:13, 05-01-2024

Het is alweer even geleden dat Calvin Stengs indruk maakte met zijn optredens voor AZ. Aan het einde van het seizoen 2016/2017 schitterde het jonge talent, maar de linksbenige vleugelaanvaller liep al in de 1e competitiewedstrijd van vorig seizoen (PSV-uit op 12 augustus 2017) een zware kruisbandblessure op.

Woensdag was de tijd eindelijk daar en maakte de 19-jarige Stengs zijn rentree bij AZ met een korte invalbeurt in de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo (2-0). Stengs sprak na afloop over de afgelopen 15 maanden, waarin hij in Pittsburg (Verenigde Staten) werd geopereerd en hard vocht om terug te keren van zijn zware blessure.

Kleine stapjes

''Het is heerlijk om terug te zijn. Als je het publiek hoort, dan geeft dat een boost. Het is voor mij een lange weg geweest. Eerst ben je verdrietig. In een later stadium doet het pijn als je iedereen buiten ziet trainen. Je maakte kleine stapjes. Soms is het al een overwinning als je op de training een bal kan blokken,” vertelde Stengs.

Korte invalbeurt

Na 15 maanden geen wedstrijd gespeeld te hebben, weet Stengs ook dat hij nog niet op z'n oude niveau is. ''Vrij ben je pas echt als je een bal kan passen. Ik hoop nu elke week sterker te worden. Van zo’n zware blessure hoef je niet slechter te worden. Het was nu nog maar een korte invalbeurt, straks maar eens 90 minuten spelen.''

Gemiste penalty

''Natuurlijk dacht ik weleens aan de stappen die ik had kunnen maken als ik niet geblesseerd was geraakt. Er werd veel over me gepraat. Dat was soms wel een beetje overdreven.'' Stengs miste in blessuretijd nog wel een penalty voor AZ. ''Misschien was het de druk. Het zou fantastisch zijn geweest als de bal erin was gegaan natuurlijk.''