Supportersvereniging FC Utrecht laaiend: 'KNVB is een amateuristische bende, ongelooflijk'

Trevor Wagener • 22:51, 25-04-2020 / Laatste Update: 13:20, 07-01-2024

FC Utrecht is nog lang niet klaar na de uitspraak van de KNVB van vrijdag. De Domstedelingen voelen zich zwaar tekort gedaan door de KNVB. De nummer 6 van de Eredivisie grijpt overal naast, want de club krijgt zowel geen Europees voetbal als geen bekerfinale. Belachelijk, vindt voorzitter van de supportersvereniging Teun den Hartog.

De voorzitter van de supportersvereniging uit zijn frustratie in het Algemeen Dagblad. Utrecht heeft 3 punten minder dan dan nummer 4 Willem II, maar ook een duel minder gespeeld. Daarnaast krijgt de club ook niet de kans om de bekerfinale te spelen.

Schande

Via dat toernooi had de club niet alleen een prijs, maar ook Europees voetbal kunnen grijpen. "Het is echt ongelofelijk. Wat een amateuristische bende bij de KNVB. Dit valt toch niet te verkopen. Ze doen een stemming, maar die respecteren ze vervolgens niet. 18 man wil patat, 9 een ijsje en 9 maakt het niet uit. En dan zegt de KNVB: we nemen toch maar een ijsje. Leg het mij maar uit. Dan kun je toch niet zo'n besluit nemen?", zegt hij.

De preses van de Utrecht-fans weet dat de club nog een grote kans maakte op Europees voetbal. "We hebben de laatste jaren altijd de play-offs gehaald, diverse keren de beker gewonnen. We hebben het over serieus geld, hè. 6 miljoen startgeld, plus de miljoenen van de wedstrijden", vervolgt Den Hartog.

Cadeautje

"Dit is een cadeau van de KNVB aan Feyenoord. Wij grijpen overal naast. Een mooi cadeautje voor ons 50-jarig bestaan, maar niet heus." Den Hartog zou het goed vinden als de bekerfinale alsnog gespeeld wordt. "We kunnen de bekerfinale best na 1 september spelen. Dan maak je de bekercompetitie gewoon af. Dat is het eerlijkste, maar dat gebeurt niet. Het is onbegrijpelijk. Het is volksverlakkerij. We zijn erg boos, laaiend zelfs."