Terugblik: Dit vraten de Engelse topclubs uit op de transfermarkt
i

Getty Images

Terugblik: Dit vraten de Engelse topclubs uit op de transfermarkt

admin • 12:12, 09-08-2019 / Laatste Update: 10:33, 08-01-2024

Een dag voor de start van de Premier League, sloten gisteravond de deuren van de Engelse transfermarkt. Bij de topclubs is er genoeg gebeurd. Hieronder check je een overzicht van de stand van zaken in de top 6!

Rodri ➡️Manchester City

Eigenlijk moest Frenkie de Jong de nieuwe man op het City-middenveld worden, maar hij koos voor Guardiola's oude club Barcelona. Daarom koos de succescoach voor de 23-jarige Rodri, die vorig seizoen bij Atlético Madrid opviel en in Spanje al met Sergio Busquets vergeleken wordt.

Nadat Rodri als vervanger van Fernandinho zijn eerste minuten maakte in het na strafschoppen gewonnen potje om de supercup, liet ploeggenoot Kevin De Bruyne meteen weten dat de 70 miljoen aan Rodri goed besteed zijn. ,,Hij deed het erg goed en past perfect hier”, vertelde hij aan de Engelse media.

Verder zijn er weinig veranderingen bij Manchester City, dat vorig seizoen al alle prijzen in Engeland won. Guardiola liet weliswaar de veelzijdige linkspoot Fabian Delph naar Everton gaan, daarvoor kwam Angeliño terug van PSV.

Weinig spannends bij Liverpool, Van den Berg is de enige aankoop

Een andere naam die aan de selectie is toegevoegd is Adrián. De Spaanse goalie (32) verliet West Ham United na 6 jaar transfervrij en is gehaald als stand-in voor Alisson Becker.

Het grootste succes is misschien ook wel dat Liverpool geen grote spelers is kwijtgeraakt. Dat Fernando Torres, Luis Suarez en Phillippe Coutinho na sterke seizoenen vertrokken, is misschien wel een van de redenen dat de 2e club van het land nog nooit de Premier League won.

Chelsea: Geen transfers, een kans voor talenten?

We weten inmiddels dat Chelsea door een transferban voor het eerst in jaren geen klapper heeft kunnen maken op de transfermarkt. Dat is pijnlijk voor de Blues, die ver naast de titel grepen en ook nog eens Eden Hazard kwijtraakten aan Real Madrid.

Dankzij eerdere deals zijn er toch nog 2 nieuwelingen te vermelden. De huur van Real-speler Mateo Kovacic werd voor 50 miljoen omgezet in een definitieve overgang. Daarnaast komt ook Christian Pulisic Chelsea versterken. De club betaalde vorig jaar 60 miljoen voor de Amerikaan, met de afspraak dat hij nog een jaar op huurbasis in Duitsland zou blijven.

Voor de straf die ze hebben, heeft Chelsea dus niet heel veel te klagen. Het heeft voor de liefhebbers trouwens ook voordelen. Misschien krijgen Mason Mount (ex-Vitesse) en spits Tammy Abraham wel een kans van trainer Frank Lampard om door te breken.

Nederlanders weg bij sterker Tottenham

Voor het eerst in jaren spelen er geen Nederlanders meer bij Tottenham. Zowel Vincent Janssen (Monterrey) en Michel Vorm (transfervrij) vertrokken nadat ze een vrij onbeduidende rol bij de Londenaren hadden gekregen. Bij de Spurs zullen ze er weinig tranen om laten, want de ploeg lijkt weer een stukje sterker te zijn dan een jaar geleden.

Dat komt vooral omdat de verwachtingen voor nieuweling Tanguy Ndombélé hoog zijn. De middenvelder kwam voor meer dan 60 miljoen euro van Lyon naar Londen, de duurste transfer in de clubgeschiedenis. Verder versterkte Tottenham zich met Giovani Lo Celso (huur, Real Betis) en met Ryan Sessegnon (Fulham).

Een minpuntje voor Tottenham is het vertrek van rechtsback Kieran Trippier naar Atlético Madrid. Met zijn paardenlongen en verfijnde trap was hij vorig jaar een belangrijke schakel.

Arsenal komt eindelijk over de brug

Er werden jarenlang grappen gemaakt over de gierigheid van Arsenal. Sinds de overstap naar het nieuwe stadion in 2006 leken de Invincibles van 2004 geen centen te hebben om een kampioensteam samen te stellen.

Nu lijkt ook Arsenal eindelijk mee te willen doen aan het Russische roulet. De club legde 80 miljoen neer voor Nicolas Pépé, een clubrecord. Als je deze beelden ziet, en bedenkt dat deze man 22 keer scoorde in de Ligue 1, dan begrijp je misschien hoeveel zin fans van de Gunners in het nieuwe seizoen hebben.

Naast Pépé haalde Arsenal de al genoemde David Luiz en ook een versterking voor het middenveld: de 22-jarige Dani Ceballos wordt voor een jaar gehuurd van Real Madrid. Daartegenover staat het vertrek van middenvelder Aaron Ramsey naar Juventus. Ook Laurent Koscielny is weg, hij vertrok naar Bordeaux.

Manchester United: Onrust in selectie

De 6e topclub is aan de beurt. Het lijkt nog niet helemaal lekker te gaan bij the Reds. Sinds het vertrek van José Mourinho leek het vorig seizoen beter te gaan. Maar ook deze zomer willen er topspelers weg. Romelu Lukaku kreeg zijn zin. Donderdag werd bekend dat hij de overstap naar Inter zou gaan maken. Bovendien kan ook Pogba deze maand nog vertrekken.

Er zijn ook grote aankopen gedaan op Old Trafford. Harry Maguire is sinds deze week de duurste verdediger ooit. United legde maar liefst 87 miljoen euro voor hem neer. Zijn kop- en duelkracht worden ook geroemd, al worden vraagtekens gezet achter de hoogte van de vergoeding voor Maguire. Eerder in de zomer stutte Ole Gunnar Solskjær zijn lekkende verdediger al met Aaron Wann Bisaka. Ook de nieuwe rechtsback kost een berg: er werd maar liefst 35 miljoen euro voor de 21-jarige Engelsman aan Crystal Palace overgemaakt.