Thomas Müller is pisnijdig op Joachim Löw en haalt Duitse bondscoach door de gehaktmolen

admin • 22:44, 06-03-2019 / Laatste Update: 08:03, 07-01-2024

Een vreemde actie van de Duitse bondscoach Joachim Löw dinsdag: Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller hoeven niet meer te rekenen op een oproep voor het nationale team. Voetbalminnend Duitsland is boos; eerder al heel Bayern München en nu ook Müller zelf.

De 100-voudig international, normaliter een zekerheidje in het elftal, moest er even een nachtje over slapen, maar komt nu op Twitter met een statement. In een video laat hij zijn mening weten over de situatie, en die liegt er niet om!

"Natuurlijk stond ook ik perplex door het plotselinge besluit van de bondscoach. Een bondscoach moet soms zware sportieve beslissingen nemen, dat vind ik niet meer dan logisch. Maar hoe langer ik erover nadenk, hoe bozer ik word om de hele gang van zaken", reageert Müller. "Boven alles snap ik er helemaal niets van dat dit een definitieve beslissing is."

Stijlloos

Op de website van de Duitse voetbalbond stonden de ontmoedigende woorden "Bedankt voor de veel succesvolle en bijzondere jaren." Müller: "Dat er vlak na onze gesprekken met de bondscoach al statements naar buiten worden gebracht door de DFB en de president van de voetbalbond, vind ik stijlloos en getuigen van een gebrek aan waardering."