Thuissituatie reden voor Jacobs om FC Twente te verlaten

Thuissituatie reden voor Jacobs om FC Twente te verlaten

admin • 13:32, 29-06-2016 / Laatste Update: 17:23, 07-01-2024

De reden dat Onno Jacobs vertrekt bij FC Twente is zijn thuissituatie. Dat zegt de vertrekkend-directeur op de site van de Tukkers. Jacobs was algemeen en financieel directeur bij FC Twente en zou dit tot tenminste juli 2017 blijven doen. Dinsdagavond werd bekend dat hij zijn functie neerlegt en in een andere rol tot 1 oktober in dienst blijft bij FC Twente.

24/7-baan

Over zijn rol als directeur zegt Jacobs: "Ik had mij voorgesteld om dit – kijkend naar mijn privé situatie – in een opzet te doen die het mogelijk maakt een baan hier in Twente te combineren met het blijven wonen in de Randstad. Alles afwegende constateer ik echter dat mijn privé-situatie niet te verenigen is met een baan bij een club waarin mijn 24/7-aanwezigheid gewenst is."

'Dat kan ik niet bieden'

Hij vervolgt: "Een club als FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is. Dat kan ik nu niet bieden. Dat stel ik heel nuchter en feitelijk vast. Het is tegen die achtergrond dat ik alsnog heb besloten de directeursfunctie niet te aanvaarden. Ik kijk met heel veel plezier en voldoening terug op het achterliggende halfjaar. FC Twente is een prachtige club met een enorme impact in Twente.”