'Totti is de Muhammed Ali van het voetbal'
i

ANP/Pro Shots/Sportnieuws

'Totti is de Muhammed Ali van het voetbal'

Robert Hüsken • 15:44, 02-02-2017 / Laatste Update: 05:56, 05-01-2024

Francesco Totti is de Muhammad Ali van het voetbal. Dat zei coach Luciano Spalletti van AS Roma donderdag over de 40-jarige Romein, die zijn club gisteravond naar de halve finales van het Italiaanse bekertoernooi had geleid.

,,Francesco wacht altijd op het juiste moment om uit te halen en geeft dan de genadeloze stoot die niemand zag aankomen'', aldus Spalletti, verwijzend naar de bekende knock-out van de overleden bokslegende.

De ploeg van basisspeler Kevin Strootman schakelde woensdag in eigen stadion Cesena uit: 2-1. Het winnende doelpunt kwam op naam van clubicoon Totti, die ver in de extra tijd een strafschop benutte. De oude vedette erkende dat hij op het beslissende moment allesbehalve rustig was. ,,De strafschop was een enorme verantwoordelijkheid. Ik was wel enorm gefocust, maar kon mijn hoofd niet helemaal koel houden. Ik voelde een enorme druk. Het was een van de meest beladen penalty's uit mijn carrière.''

In de halve finale speelt AS Roma tegen stadgenoot Lazio. De andere halve finale van de Coppa Italia gaat tussen Juventus en Napoli.