Trainer Achilles'29 na nederlaag tegen NAC: 'Het was ons niet gegund'

Trainer Achilles'29 na nederlaag tegen NAC: 'Het was ons niet gegund'

Robert Hüsken • 01:33, 13-08-2016 / Laatste Update: 20:21, 12-12-2023

Eric Meijers nam vrijdagavond de complimenten van NAC met een zuur gezicht in ontvangst. De trainer van Achilles’29 kon er niets mee. Zijn ploeg speelde dan wel alleraardigst tegen de Brabantse eerstedivisonist, maar stond na negentig minuten met lege handen (1-2).

“Ik ben niet tevreden. We hebben de keiharde punten nodig”, gaf Meijers aan. “Ik vond ons veldspel beter dan dat van NAC. Tot aan het eerste kwartier na rust. Daarna beleefden we een mindere fase. Het was ons gewoon niet gegund. NAC gaat hier weg met een zakelijke overwinning.”

Klassenverschil 
“Maar ik moet ook eerlijk zijn”, vervolgde Meijers. “We hebben ook geen grote kansen gehad. We hadden het middenveld in handen en normaal winnen we dan de wedstrijd, maar nu niet. We hebben een behoorlijk niveau gehaald. Van enig klassenverschil was weinig te merken.”

Vertrouwen
Toch is Achilles puntloos in een cruciaal jaar: in het eerste van de vier seizoenen waarin ze kunnen degraderen. “We waren twee keer heel dichtbij een overwinning, maar verliezen beide wedstrijd schlemielig. Maar als we zo blijven spelen, hoeven we ons geen zorgen te maken. Ik heb vertrouwen en straal dat ook uit.”