Twee kinderen gewond na 'Pyro-show' in voetbalderby (video)

Twee kinderen gewond na 'Pyro-show' in voetbalderby (video)

admin • 18:09, 15-12-2015 / Laatste Update: 04:36, 07-01-2024

Rivaliteit brengt veel in mensen naar boven. Dit keer ging het in Duitsland echter faliekant mis. In de derby van de Duitse 3.Liga tussen Rot-Weiß Erfurt en 1. FC Magdeburg raakten twee kinderen maandagavond gewond door Bengaals vuurwerk. De 'Pyro-show' in het thuisvak pakte compleet verkeerd uit.

De bezoekers uit Magdeburg wonnen het duel met 2-0, maar na afloop ging het alleen maar over het vuurwerkgeweld. Kort voor het begin van de tweede helft staken de fans van Erfurt het vuurwerk af. Een 7-jarig jochie kreeg daardoor brandwonden aan zijn rug. Een jongen van 11 jaar had problemen in zijn luchtwegen door alle rook. Zij werden door het Duitse Rode Kruis direct behandeld.

Ongeveer 25 fans zijn door de politie opgepakt. Er gaan sterke geruchten dat het supporters zijn uit Halle, ook een rivaliserende club van Magdeburg. De club looft een beloning uit van 2000 euro aan de gouden tip, waardoor de daders kunnen worden bestraft. Rolf Rombach, de president van de thuisclub, gaat de kinderen opzoeken en zich verontschuldigen.

Beelden het vuurwerk in Erfurt van maandagavond:

De rivaliteit van de twee clubs eerder dit seizoen in beeld: