'UEFA denkt aan EK in december'
i

ANP

'UEFA denkt aan EK in december'

admin • 21:03, 14-03-2020 / Laatste Update: 12:42, 07-01-2024

Wat gaat er met het EK gebeuren? Dat is binnen het voetbal 1 van de grote vraagtekens sinds er in meerdere landen maatregelen zijn genomen tegen de uitbraak van het coronavirus. Volgens The Telegraph overweegt de UEFA nu om het EURO 2020 naar december te verplaatsen.

De Engelse krant zegt dat dat 1 van de bespreekbare punten is tijdens een bijeenkomst dat dinsdag door de UEFA georganiseerd wordt.

Wat is er aan de hand?

Het EK kan over 3 maanden mogelijk niet plaatsvinden omdat het onduidelijk is hoe lang het coronavirus een bedreiging vormt. Zelfs als het virus binnen korte tijd geen bedreiging zou blijken, levert dat problemen op. Als de Europese eindronde op de geplande data doorgaat, dan kunnen mogelijk de verschillende nationale competities niet worden afgerond.

Mogelijkheden

Als het EK wordt verplaatst naar december, dan doet de UEFA mee met grote broer FIFA, die de openingswedstrijd voor het eerstvolgende WK voor 21 november 2022 heeft uitgeschreven. Het EK kan ook worden verplaatst naar de zomer van 2021, maar dan staat ook de eindronde van de Nations League op het programma.

Tot na de zomer geen voetbal meer?

The Independent schreef zaterdag op basis van anonieme bronnen dat het Europese voetbal misschien wel tot september stilligt vanwege het coronavirus.