Utrecht naar finale play-offs na meer dan verdiende zege op Heerenveen

Bart van der Wijst • 00:41, 13-05-2018 / Laatste Update: 12:15, 08-01-2024

FC Utrecht mag nog altijd hopen op een plekje in de voorrondes van de Europa League. De Domstedelingen wonnen in eigen huis met 2-1 van SC Heerenveen. Dat was voldoende om de midweekse 4-3 nederlaag weg te poetsen.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de thuisploeg naar de finale van de play-offs wilde. Het resulteerde in de openingsfase echter niet tot doelpunten. Wel viel Martin Hansen geblesseerd uit na een nare botsing.

Strieder breekt de ban

Utrecht, dat zonder de geblesseerde Zakaria Labyad en geschorste Yassin Ayoub speelde, kreeg vlak voor rust alsnog de verdiende voorsprong. Er waren al wat kansjes, maar niemand kreeg de bal tegen de touwen. Dat lukte wel Rico Strieder. Met een prima volley verschalkte hij de ingevallen Wouter van der Steen.

Ook in de 2de helft was de thuisploeg de sterkste. Dat leverde na een klein kwartier een heerlijke goal op van Mark van der Maarel. De linksback kopte een goede voorzet van Sean Klaiber heel mooi raak. Kreeg SC Heerenveen dan helemaal geen kansen? Nee, tot aan de 78ste minuut niet.

❤️ | Prachtig! Een mooi eerbetoon van de FC Utrecht-fans voor een ernstig zieke mede-supporter. #utrhee pic.twitter.com/ue905rRiyk

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 12 mei 2018

Aansluitingstreffer

Toen was daar invaller Marco Rojas, koud in het veld. Hij wist de bal achter David Jensen te krijgen. Wat volgde was een spannende slotfase in de Galgenwaard. Heerenveen pompte de ballen de 16 in waar Henk Veerman stond als stormram. Hij kreeg de bal niet op z'n hoofd. Jizz Hornkamp wel, maar hij zag zijn kopbal gered worden. Ook Denzell Dumfries was dichtbij, maar hij kopte in de 93ste minuut net over.

Utrecht overleefde het slotoffensief van Heerenveen en mag dus op naar de finale tegen Vitesse.