Utrecht pakt Ajax weer in na late goal ex-Ajacied

admin • 15:26, 13-12-2015 / Laatste Update: 13:46, 07-01-2024

Ajax heeft zondag niet kunnen breken met een reeks slechte resultaten bij FC Utrecht. De club uit Amsterdam ging zondag in een slaapverwekkend duel opnieuw onderuit in De Galgenwaard. Yassin Ayoub was met een treffer in de 87e minuut de gevierde man bij de thuisclub (1-0).

Vreemde sfeer

Doordat er geen Ajax-supporters waren en de Bunnikside leeg bleef, was het een vreemde middag in de Galgenwaard. Er was weinig passie, strijd en emotie te vinden in de Domstad. Zaken die normaal overlopen bij deze wedstrijd.

3-4-3

Frank de Boer liet de bezoekers in een 3-4-3-opstelling opdraven. Doordat het tempo ontzettend laag lag, betekende dat in de praktijk weinig spectaculairs. Zeker in de 2e helft overheerste Utrecht. Dat werd in de 87e minuut beloond door Ayoub.

7 wedstrijden

FC Utrecht heeft nu al zeven competitiewedstrijden voor eigen publiek niet verloren van Ajax. De formatie won vier keer en speelde drie keer gelijk. Feyenoord kan zondagmiddag van de nederlaag van Ajax profiteren. Bij een overwinning op FC Groningen komt de ploeg in punten gelijk met de koploper.