Van den Brom: 'Spelers willen niet gespaard worden'

Van den Brom: 'Spelers willen niet gespaard worden'

admin • 15:39, 21-04-2017 / Laatste Update: 10:05, 15-01-2024

AZ-trainer John van den Brom is niet van plan om spelers rust te geven in wedstrijd tegen FC Twente zaterdag. Volgende week zondag staat de bekerfinale tegen Vitesse op het programma voor de club, maar volgens Van den Brom hoeft hij bij zijn selectie niet aan te komen met spelers sparen. "Iedereen wil erbij zijn om z’n eigen plekje te verdedigen voor de bekerfinale.”

Dat vertelde de trainer van AZ vrijdag tegen het Algemeen Dagblad

Vastigheid

Omdat Van den Brom vastigheid wil creëren bij zijn team laat hij AZ tegen Twente in dezelfde opstelling starten als vorige week tegen Heracles. Van den Brom ziet de wedstrijd tegen Twente niet als een generale voor de finale. "Als je dan heel goed of heel slecht speelt, wat moet ik er dan mee? We hebben het geluk dat FC Twente op een vergelijkbare manier speelt als Vitesse.”

Appjes

Toch bezoekt Van den Brom zondag de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse. Hij erkent dat collega-trainer Henk Fraser als voormalig Feyenoorder een moeilijke wedstrijd verwacht. Fraser kreeg al veel ontmoedigings-appjes van bekenden. "Maar in die situatie zit ik volgende week zondag natuurlijk ook als we de bekerfinale tegen mijn oude club Vitesse spelen.”