Van den Brom: 'De grote 3 in Nederland hebben me nooit benaderd, maar dit is ook een grote club'
i

BELGA

Van den Brom: 'De grote 3 in Nederland hebben me nooit benaderd, maar dit is ook een grote club'

Martijn Baars • 17:05, 10-11-2020 / Laatste Update: 19:31, 04-01-2024

John van den Brom is dinsdag gepresenteerd bij de Belgische club Racing Genk. Hij sprak in het Belgische stadion waar de presentatie plaatsvond van ‘een schitterende club waar ik van gezegd heb dat ik er altijd nog een keer wilde werken.’

Over zijn vorige club FC Utrecht waar hij tot voor kort nog trainer was ging het maar kort. Van den Brom heeft maandag nog de tijd genomen om afscheid te nemen van de selectie van FC Utrecht die hij vorige week plots moest verlaten, tot grote verrassing van diezelfde spelers. 

'Het is een raar jaar geweest'

Van den Brom spreekt bij Genk van een warme club. "Daarmee zeg ik niet dat FC Utrecht dat niet was. Ik heb daar ook warmte gevoeld. Net als voor mijn vorige clubs.” Het ging in de Galgenwaard de laatste tijd niet zoals hij en de club had gehoopt. "Dan zeggen mensen dat ik nukkig kan zijn. Ik kan inderdaad niet goed tegen mijn verlies maar dat vind ik juist een goede eigenschap. Het is een raar jaar geweest met corona en een voorbereiding op het seizoen van 14 weken. We hebben echt mooi voetbal gespeeld denk ik en ik wil er altijd het mooiste uithalen. Als je dan wedstrijden verliest die je wel kan winnen, ja dan wordt iedereen nukkig.”

'Het kan hier spoken'

Van den Brom hoopt zich bij Genk te plaatsen voor de play-offs die uiteindelijk moeten leiden tot het kampioenschap. Eerder werkte hij voor de Belgische topclub Anderlecht. "En daardoor weet ik dat het hier kan spoken. Dit is een schitterende club waar ik van gezegd heb dat ik er altijd nog een keer wilde werken."

Ajax, Feyenoord of PSV

Een grote club volgens de oefenmeester. "De grote 3 in Nederland hebben mij nooit benaderd inderdaad. Maar dit is een ook een grote club hè."