Video's: onterechte goal Saúl, Guardado mist onterechte penalty PSV

Martijn Baars • 23:54, 13-09-2016 / Laatste Update: 08:47, 15-01-2024

Man, wat een wedstrijd is PSV - Atlético Madrid zeg! Halverwege het Champions League-duel staat het 0-1 voor de Spanjaarden, maar het had net zo goed 3-3 kunnen staan. Dat is te danken (of te wijten, wat je wil) aan scheidsrechter Martin Atkinson. De Engelse arbiter maakt een hoop fouten.

Afgekeurde goal Luuk de Jong

Het slechte fluiten begon al na 5 minuten. Luuk de Jong kopte raak, maar zijn goal werd afgekeurd. Waarom? Volgens de arbitrage 'leunde' Hector Moreno op zijn tegenstander toen hij de bal doorkopte naar De Jong. Onterecht afgekeurd, denken wij!

Goal Atlético

Maar daarmee was het onheil nog niet voorbij. Atlético scoorde namelijk vlak voor rust nadat Davy Pröpper met een hoofdwond op de grond lag. De regel in het voetbal is: bij een hoofdblessure meteen affluiten. Atkinson deed dat niet, waardoor Saúl Niguez kon scoren.

Schwalbe Narsingh beloont met penalty

Luciano Narsingh was in het andere strafschopgebied al een tijdje op zoek naar een strafschop, maar kreeg die tot 2 keer toe niet. Bij de derde valpartij zal de scheids wel gedacht hebben: 'Driemaal is scheepsrecht', want Narsingh liet zich vallen. Andrés Guardado had alle kans om PSV dus op gelijke hoogte te schieten, maar zijn penalty werd gepakt door Jan Oblak. Penalty nummer 11 van de laatste 18 die mis gaat bij PSV. Hopelijk komt dat nog goed!

Wat een bizarre #Arbitrage 😎

100% GEEN #penalty #PSV 🙄 #Guardado mag 'm uitpakken... 🤔⚽️ #PSVAtl pic.twitter.com/Ny3GNZGyt1

— Kansrijk NL (@KansrijkID) September 13, 2016

Wil je niks missen van de spannende Champions League-wedstrijd? Volg dan ons liveblog!