Videoscheids in actie bij NAC-NEC: rode kaart Golla ingetrokken (video)
i

Fox Sports

Videoscheids in actie bij NAC-NEC: rode kaart Golla ingetrokken (video)

Martijn Baars • 21:21, 25-05-2017 / Laatste Update: 07:35, 07-01-2024

De videoscheids is weer eens van grote waarde gebleken. Tijdens het nacompetitieduel tussen NAC en NEC in Breda greep Ed Janssen van achter zijn televisiescherm in bij een beslissing van de 'echte' scheidsrechter Dennis Higler.

Hij gaf NEC-verdediger Wojciech Golla een directe rode kaart. Aanleiding voor die beslissing was dat de Pool aan het shirt trok van NAC-spits Cyriel Dessers, die was doorgebroken.

Eerste overtreding van Dessers

Terwijl Golla met een cynisch applausje richting kleedkamer vertrok, zei Janssen tegen zijn collega dat een rode kaart onterecht was. In de actie, die op televisie ook voor de thuiskijkers vaak werd herhaald, leek de ingreep van de videoscheids een goede. Want Dessers trok eerst aan het shirt van Golla.

Met dank aan de videoref krijgt Wojciech Golla geen rode kaart en blijft @NEC_Nijmegen met elf op het veld staan. https://t.co/DkUkByNvLJ pic.twitter.com/6R7SVOoR4P

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 25, 2017

Fluitconcert

Natuurlijk waren de fans in het kolkende Rat Verlegh Stadion het er niet mee eens. Op een flinke pluk rood-groen-zwarte supporters na dan...