Vitesse-fans hekelen 'gijzeling' door KNVB: 'Er wordt met toekomst van de club gespeeld'
GelreDome © Getty Images

Vitesse-fans hekelen 'gijzeling' door KNVB: 'Er wordt met toekomst van de club gespeeld'

14:58, 01-03-2024 / Laatste Update: 15:00, 01-03-2024

Supporters van Vitesse hebben een dringende oproep gedaan aan de KNVB. De fans vinden dat hun club benadeeld wordt door het langdurige proces van de voetbalbond omtrent de Russiche invloeden in Arnhem. Zij hopen dat de KNVB de banden van Vitesse met de Russen zo snel mogelijk kan verbreken.

In Zeist is men al een tijdje bezig met de overname van Vitesse. Al anderhalf jaar werd er gedaan over een besluit daarover. De overname door Amerikaan Coley Parry, de beoogde nieuwe eigenaar van de club, werd afgewezen door de licentiecommissie. Verder wordt er ook gekeken naar de banden die Vitesse heeft met Rusland, na de korte lijntjes met oud-Chelsea eigenaar Roman Abramovitsj.

Oneerlijk

Een aanhangersvertegenwoordiging, bestaande uit acht supportersgroepen, vindt dat het proces allemaal veel te lang duurt, zo schrijft De Gelderlander. Daarnaast vinden de fans dat zij en hun club onterecht behandeld worden door de KNVB. "Wij vinden het unfair dat de KNVB wel Russische hackers financiert (de bond betaalde losgeld aan cybercriminelen na diefstal van persoonsgegevens, red.) en transfers met Russische clubs (Manfred Ugalde van FC Twente naar Spartak Moskou, red.) faciliteert, maar ons het Russische verleden zwaar aanrekent en op een goudschaaltje legt."

"Wij vinden dat de KNVB speelt met de toekomst van Vitesse en ons de mogelijkheid om het anders te doen onnodig lang ophoudt", zo stellen de supporters van de club uit Arnhem.

Noodkreet

De fans doen tot slot nog een oproep aan de KNVB. "Houd je aan jullie belofte om de op een na oudste betaaldoetbalclub van Nederland niet kapot te laten gaan. Geef ons uitzicht op een toekomst en om eindelijk weer baas in eigen huis te worden. Geef ons de mogelijkheid om Plan Arnhem op te zetten en uit te voeren, zodat de club weer gedragen kan worden door mensen uit de regio. Wij hebben lang genoeg in de wachtkamer gezeten. Wij willen duidelijkheid over onze passie, onze trots, onze club. KNVB: hak de knoop door!", zo wordt de brandbrief beëindigd.