Vitesse weet officieus debuut Sturing niet op te fleuren en verliest van Servette
i

BSR Agency

Vitesse weet officieus debuut Sturing niet op te fleuren en verliest van Servette

admin • 20:09, 07-01-2020 / Laatste Update: 17:35, 08-01-2024

Edward Sturing heeft zijn 1e wedstrijd als trainer van Vitesse verloren. De Arnhemmers verloren op trainingskamp van de Zwitserse topclub Servette Genève: 2-0.

Vitesse streek afgelopen vrijdag neer in Portugal voor een trainingskamp van 10 dagen. Servette fungeerde als eerste sparringpartner.

Iedereen kreeg speeltijd

Sturing gaf zowat iedereen speeltijd in Vila Real de Santo Antonio, een plaats in Portugal. De coach startte daarbij met Kostas Lamprou in het doel. Achterin kreeg Thomas Hajek een kans zich te bewijzen. Zodoende begon Armando Obispo op de bank. Voorin stond Thomas Buitink. Tim Matavz ontbrak vanwege lichte spierklachten.

4-3-3

Vitesse speelde in een 4-3-3-formatie, zoals Sturing bij zijn aanstelling al had aangekondigd. Daarbij zette de Arnhemse club volop druk. De eredivisionist nam zo de regie op het veld.

Gevaar

Dat leverde in de openingsfase gevaar op via Oussama Tannane en Riechedly Bazoer. Servette kwam in de omschakeling tot twee kansen.

Overwicht verloren

Vitesse kon de pressing en het hoge tempo ruim een half uur volhouden. Daarna verloor de Arnhemse club het overwicht op het veld. Waar Buitink een kans liet liggen, sloeg Servette na 40 minuten wel toe. Grejohn Kyei rondde af in de counter, na balverlies van Tannane. De spits klopte Hajek in het sprintduel: 1-0.

Rommelig

Vitesse kon die schade niet meer repareren. In de 2e helft werd het spel door alle wissels rommelig. Matus Bero schoot in kansrijke positie hoog over. Voor Servette miste Koro Kouné een grote kans. Een goal van Jay-Roy Grot werd afgekeurd vanwege buitenspel.

2-0

In de slotfase liep Servette vervolgens nog uit naar 2-0. Stefanovic profiteerde van geschutter achterin bij Vitesse.