Vitesse wil best tijdelijk ergens anders ballen voor Eurovisie Songfestival
i

Rolf Hensel

Vitesse wil best tijdelijk ergens anders ballen voor Eurovisie Songfestival

Brian Vesseur • 12:09, 10-07-2019 / Laatste Update: 08:26, 07-01-2024

De regel van het Eurovisie Songfestival is: het winnende land organiseert het jaar erop het evenement. Aangezien Nederland dit jaar won, komt het zingfestijn in 2020 deze kant op. Een van de locaties waaraan ze zitten te denken, is het GelreDome. Vitesse heeft nu aangegeven best 8 weken te willen wijken voor het evenement.

Vitesse voetbalt natuurlijk in het Arnhemse stadion. Hoewel het Songfestival maar 1 weekend is, moet de locatie 8 weken worden gereserveerd. Het is ook niet gek dat de club in eerste instantie dan ook niet akkoord ging. Het bestuur heeft nu door wat voor kans dit voor Arnhem is en dus hebben ze wat water bij de wijn gedaan. Onder bepaalde voorwaarden (die niet bekend zijn) wil Vitesse best wijken.

De gevolgen

Dat heeft een paar gevolgen. De laatste 3 thuiswedstrijden in de Eredivisie moeten sowieso ergens anders worden gespeeld. Dat geldt ook voor eventuele play-offwedstrijden voor de Europa League. Of voor degradatie, mocht het opeens heel slecht gaan met Vitesse. Voor al die wedstrijden wordt een tijdelijk stadion opgebouwd naast het GelreDome. Dat gebeurt pas als het zeker is dat het Songfestival naar Arnhem komt.