VVD-baas Dijkhoff teleurgesteld in het Nederlandse voetbal: 'Gesteggel over de korte termijn'
i

ANP

VVD-baas Dijkhoff teleurgesteld in het Nederlandse voetbal: 'Gesteggel over de korte termijn'

Martijn Baars • 12:24, 08-05-2020 / Laatste Update: 03:26, 08-01-2024

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft geen goed woord over voor ‘het gesteggel’ in het Nederlandse voetbal tijdens de coronacrisis. 'Het akkoord tussen clubs en vakbonden over een collectieve salarisverlaging is een bemoedigend signaal, maar helaas is dat dan ook het enige.'

In een betoog op zijn persoonlijke Facebook-pagina neemt Dijkhoff, seizoenkaarthouder van PSV, geen blad voor de mond. "Je verwacht dat ‘het voetbal’ niet alleen roept dat ze het zwaar hebben. Natuurlijk is dat zo, dat snappen we allemaal. Iedereen heeft het zwaar, duizenden ondernemers vrezen voor hun zaak. Je verwacht dat ze met een plan komen. Een plan dat ongetwijfeld een vraag om steun bevat, maar vooral laat zien hoe het Nederlands voetbal er sterker uit kan komen."

Gesteggel op korte termijn

Maar het enige wat Dijkhoff naar eigen zeggen ziet, is gesteggel over de korte termijn. "Onenigheid over besluiten, bestuurlijke soaps, nabeschouwingen van bestuurlijke soaps en over en weer verwijten tussen clubs dat de ander niet solidair is. Als KNVB en clubs vooral bezig zijn met gevechten over volgend seizoen, dan miskennen ze de problemen waar ze voor staan."