Waterpolocoach Van Galen wil Jorritsma niet opvolgen en zegt 'nee' tegen de KNVB
i

ANP

Waterpolocoach Van Galen wil Jorritsma niet opvolgen en zegt 'nee' tegen de KNVB

admin • 01:49, 19-09-2016 / Laatste Update: 09:44, 15-01-2024

Robin van Galen, de bondscoach van de Nederlandse waterpoloërs, heeft geen trek in een functie bij de voetbalbond KNVB. Volgens de NOS heeft de 44-jarige Rotterdammer bedankt voor de nieuwe functie van 'manager prestatie en innovatie' bij het Nederlands elftal.

Van Galen was voor technisch directeur Hans van Breukelen de ideale vervanger van Hans Jorritsma, die de KNVB na 20 jaar aan het einde van dit jaar zou moeten verlaten. Bondscoach Danny Blind en de spelers van Oranje willen de 67-jarige Jorritsma echter graag tot en met het WK in 2018 in Rusland behouden bij de nationale ploeg. Mogelijk kan Jorritsma toch blijven, maar dan wel met een kleiner takenpakket bij Oranje.

Nog teveel coach 

Van Galen, die als bondscoach in 2008 olympisch goud pakte met de Nederlandse waterpolosters, kwam na gesprekken met de KNVB tot de conclusie dat hij zich nog teveel coach voelt om als teammanager aan de slag te gaan. Bovendien voelt-ie zich verbonden aan de waterpoloërs met wie hij zich voorbereidt op de Spelen van Tokio in 2020.