Wiegman ziet Oranjeleeuwinnen dik winnen: 'Team verdient groot compliment'
i

BSR Agency

Wiegman ziet Oranjeleeuwinnen dik winnen: 'Team verdient groot compliment'

admin • 22:24, 08-11-2019 / Laatste Update: 19:05, 08-01-2024

Bondscoach Sarina Wiegman kon niet anders dan heel tevreden zijn over de EK-kwalificatiewedstrijd van de Leeuwinnen tegen Turkije. Oranje zegevierde in Izmir met maar liefst 8-0. "Het hele team verdient een groot compliment", zei Wiegman bij de NOS.

"Winnen is nooit vanzelfsprekend en dit was toch een moeilijke wedstrijd, in een andere ambiance dan we gewend zijn en tegen een tegenstander die eigenlijk niet wil voetballen.” Nederland had het alleen in de openingsfase even lastig met de Turkse vrouwen.

Nadat Shanice van de Sanden de score had geopend, ging het hard. "Het is altijd lekker als je vroeg scoort. We hebben veel kansen gecreëerd en er ook veel afgemaakt. Als we hard werken en als team functioneren, kunnen we ook tegen teams die heel verdedigend spelen veel kansen creëren", aldus Wiegman.

Ze gaf ook de 20-jarige Aniek Nouwen centraal achterin een kans. "Aniek doet het bij PSV heel goed en ze klopt al een tijdje aan de deur. Ze mocht het nu een keer vanaf het begin laten zien. Ze heeft het goed gedaan."