Wijnaldum gidst Oranje met 2 fraaie goals naar zege op zwak Wit-Rusland (video's)
i

Soccrates Images

Wijnaldum gidst Oranje met 2 fraaie goals naar zege op zwak Wit-Rusland (video's)

admin • 21:50, 13-10-2019 / Laatste Update: 20:13, 05-01-2024

Ook zonder Memphis Depay en met een sterk gewijzigd elftal heeft Oranje weten te winnen van Wit-Rusland. Ondanks het matige spel van beide kanten werd de wedstrijd in de 1e helft al beslist. Het eindigde in 1-2.

De wedstrijd in Minsk begon uiterst traag. Slordigheden van beide kanten zorgden ervoor dat de wedstrijd niet heel aangenaam was om te kijken. Verstoord door verschillende technische onderbrekingen, brak Georginio Wijaldum de ban voor Nederland met een fraaie kopgoal.

0-1 Georginio Wijnaldum

Daar is de voorsprong voor Oranje! Promes met de voorzet en Wijnaldum met de knappe kopbal voor de 0-1. #WRUNED pic.twitter.com/pYaKOamxGo

— NOS Sport (@NOSsport) October 13, 2019

0-2 Georginio Wijnaldum

Even later wist de Liverpool-speler zichzelf te overtreffen met een nóg mooiere 2e goal. De fans in het stadion konden allemaal genieten van het strakke schot dat in de rechterkruising belandde.

Wat een knal van Wijnaldum! Met deze uithaal maakt hij er 0-2 van tegen Wit-Rusland. #WRUNED pic.twitter.com/PqVPwGoKHZ

— NOS Sport (@NOSsport) October 13, 2019

1-2 Stanislav Dragoen

Na rust verviel de wedstrijd weer in dezelfde sleur als tijdens het 1e deel van de wedstrijd. Tamelijk verrassend deden de Wit-Russen iets terug. Stanislav Dragoen kopte de bal achter Jasper Cillessen, nadat hij Virgil van Dijk knap te sterk af was in de lucht.

Wit-Rusland doet wat terug. Dragoen troeft Van Dijk af en kopt de 1-2 binnen. #WRUNED pic.twitter.com/EzCpn0rqqW

— NOS Sport (@NOSsport) October 13, 2019

Na de tegenprik van Wit-Rusland kwam Nederland eigenlijk geen moment meer in de problemen. Al had Wijnaldum in de absolute slotfase nog een kans om een hattrick te maken. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld en eindigde in 1-2.