Willem II bezorgt Ajax eerste gelijkspel van dit seizoen, PSV staat nog maar op 1 punt van de koppositie

BSR Agency

Martijn Baars • 21:37, 23-12-2020 / Laatste Update: 20:28, 04-01-2024

Ajax is in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog tegen zuur puntenverlies aangelopen. De Amsterdammers kwamen al vroeg op voorsprong in Tilburg tegen Willem II, maar verslapten daarna enorm. Het werd 1-1 en dat was eigenlijk een terechte uitslag.

Het leek weer een makkelijke wedstrijd te worden tegen een 'zwakke' tegenstander. Zéker toen Antony, met z'n geblondeerde haar, al binnen 4 minuten voor de 0-1 zorgde. De vleugelaanvaller van Ajax kapte vanaf rechts naar binnen en schoot onder keeper Robbin Ruiter door raak.

Niveau kakt in

Daarna zakte het niveau van de wedstrijd enorm in. Willem II wachtte op de counter en kreeg via Ché Nunnely, die eerder deze week nog op z'n kop had gehad van trainer Koster, 2 enorme kansen op de gelijkmaker. Maar die gingen er niet in.

Gelijkmaker

Ajax geloofde het de 2e helft wel en liep zich elke keer stuk op de Tilburgse verdediging, die als handballers om het eigen strafschopgebied stonden. Uit de eerste de beste aanval van Willem II werd er meteen gescoord. Kwasi Wriedt vuurde op zijn beurt onder een keeper door en zag Onana dus grabbelen: 1-1.

Eerste gelijkspel van Ajax

Na die 1-1 zette Ajax wel aan, maar leverde het weinig gevaarlijke kansen op. Een paar schotjes van Dusan Tadic was het enige resultaat. Het was juist de thuisploeg die de beste kansen kreeg, maar het bleef bij 1-1. Het is het eerste gelijkspel van Ajax dit seizoen.

Ajax-PSV

Ajax gaat de winterstop in met de wetenschap dat PSV maar op 1 punt achter staat en de eerste tegenstander is na de korte winterstop. Op 10 januari is het namelijk Ajax-PSV.