Willem II'er Kabangu door Brusselse rechter vrijgesproken van oplichting
i

BSR Agency

Willem II'er Kabangu door Brusselse rechter vrijgesproken van oplichting

admin • 20:02, 27-11-2019 / Laatste Update: 01:40, 05-01-2024

Elton Kabangu is woensdag door de rechtbank van Brussel vrijgesproken van medewerking aan oplichtingspraktijken. Tegen de 21-jarige aanvaller van Willem II was een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden geëist, omdat hij zijn bankrekening beschikbaar zou hebben gesteld aan een groep criminelen.

De groep criminelen wordt ervan verdacht via neppe e-mails 5.000 euro afhandig te hebben gemaakt van een bejaarde man uit Affligem. Het overgemaakte geld dook vervolgens op op het rekeningnummer van Kabangu, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Willem II. Volgens de rechtbank is echter niet te bewijzen dat Kabangu zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting of op welke wijze dan ook betrokken was.

Vrijspraak

Omdat de Belg over een blanco strafblad beschikt, hoorde hij eerder een celstraf van 9 maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Kabangu zelf vroeg bij monde van zijn advocaat om vrijspraak. De rechtbank van Brussel heeft besloten daar in mee te gaan.

3 invalbeurten

Kabangu heeft op het veld zijn waarde voor Willem II nog nauwelijks kunnen bewijzen. De aanvaller moest het in september met 3 invalbeurten doen. Daarna kwam hij niet meer in actie. Kabangu was eerder in Nederland actief bij FC Eindhoven.