🎥 | Wolves verslaat tiental Manchester City in ongekend spektakelstuk

BSR

Trevor Wagener • 23:42, 27-12-2019 / Laatste Update: 05:25, 05-01-2024

Wolverhampton Wanderers heeft er opnieuw voor gezorgd dat Manchester City een behoorlijke tik heeft opgelopen in de Engelse 'titelstrijd'. Daar waar Wolves eerder in het seizoen in het Etihad stadion met 0-2 door uitblinker Adama Traoré, was diezelfde Traoré op Molineux opnieuw de plaaggeest van de mannen van Pep Guardiola: 3-2.

De wedstrijd was nog geen kwartier oud of de bezoekers moesten het met een mannetje minder doen: doelman Ederson Moraes kreeg rode kaart vanwege het neerhalen van de doorgebroken Jota. Kort daarna begon de penalty-story, met Raheem Sterling in de hoofdrol.

Eerst miste Sterling nadat Wolves-keeper Rui Patricio goed redde. De penalty moest alleen overgenomen worden omdat Conor Coady te vroeg inliep. Ook Sterlings 2e poging werd door Patricio gekeerd, maar niet goed genoeg waardoor de Engels international de rebound met gemak binnen kon schieten: 0-1.

Leipe 1e helft

Door al het tumult duurde de 1e helft maar liefst 52 minuten. In het 2e bedrijf sloeg Sterling opnieuw toe en deed dat vroeg: op aangeven van Kevin De Bruyne lobde hij de bal keurig over de uitkomende Patricio heen. Met 10 man zat City dus in het zadel, maar Wolves gaf zich niet gewonnen. Een afstandsschot van kast Traoré bracht hen terug in de wedstrijd: 1-2.

Vervolgens joeg Wolves door op de gelijkmaker. Met enkele hoge voorzetten vanaf de zijkant stichtte de ploeg van Nuno Espírito Santo een hoop gevaar en kreeg loon naar werken. Raul Jimenez tikte op aangeven van Traoré de 2-2 tegen de touwen. Wolves bleef vervolgens komen en ging vol voor de winst.

Super-slotoffensief

Verdediger Matt Doherty liep op, combineerde Jimenez en schoot met links de bal knap achter invaller Claudio Bravo. Door deze nederlaag wordt de achterstand voor City op Liverpool nog groter. De ploeg staat 3e, achter Leicester City, op 14 punten achterstand. Wolves staat gedeeld 8ste met 28 punten.