Kan Zidane Real wel redden? Slechts 6 van 15 gewonnen en teleurstellende Hazard
i

AFP

Kan Zidane Real wel redden? Slechts 6 van 15 gewonnen en teleurstellende Hazard

admin • 14:46, 31-07-2019 / Laatste Update: 13:05, 12-12-2023

Het voorseizoen is in volle gang en zo wordt al gauw duidelijk welke ploeg in de juiste vorm steekt en welke niet. Bij die laatste groep mag het Real Madrid van Zinédine Zidane zeker worden toegevoegd. Sinds de Fransman maart dit jaar aantrad, wist hij slechts 6 van de 15 wedstrijden te winnen.

Deze voorbereiding speelde verloor Real 3 van de 4 wedstrijden. Oké, de tegenstanders waren respectievelijk Bayern München(3-1 verlies), Arsenal (winst na penalty's), Atlético Madrid (3-7 verlies) en Tottenham Hotspur (0-1 verlies), maar toch, het draait niet lekker in Madrid.

Dat terwijl Eden Hazard juist voor ruim 100 miljoen euro is aangetrokken om de negatieve reeks van vorig seizoen definitief af te sluiten. Volgens de Spaanse pers, is dat tot op heden nog niet gelukt. '''Hazard moet de ster van dit Real Madrid zijn, maar zo lijkt het helemaal niet'', schrijft El Mundo Deportivo bijvoorbeeld.

Bij Sport waren ze nog kritischer. Zijn overgewicht zou zijn spel zwaar bederven. ''Ook het samenspel met Karim Benzema komt er niet uit'', aldus de Spaanse sportkrant.

Nog hoop?

Natuurlijk is er nog hoop voor Zidane. De oefenmeester heeft al bewezen ook als trainer grote successen te kunnen boeken. Er wachten nog 3 oefenwedstrijden voor La Liga begint. Woensdag speelt Los Blancos tegen Fenerbahçe om de 3e plaats in de Audi Cup. Begin augustus speelt de ploeg nog tegen RB Salzburg en AS Roma.

Op 17 augustus begint de competitie pas in Spanje. Als 1e tegenstander komt Real daar Celta de Vigo tegen.