Zlatan: 'Ik heb Frankrijk meer geholpen dan de president'
i

Pro Shots

Zlatan: 'Ik heb Frankrijk meer geholpen dan de president'

Robert Hüsken • 10:32, 07-06-2016 / Laatste Update: 06:29, 15-01-2024

Nog even en dan neemt Zlatan Ibrahimovic definitief afscheid van Frankrijk. Na het EK voetbal deze zomer. De Zweedse superster heeft zijn club Paris Saint-Germain namelijk al verlaten voor een nieuw avontuur. Het is nog niet bekend waar Zlatan gaat voetballen. Hij kondigde eerder al aan dat dinsdag 7 juni een dag wordt waarop er groot nieuws naar buiten gaat komen. Dikke kans dat hij doelt op zijn nieuwe kledinglijn A-Z, die dinsdag wordt gepresenteerd. Reden voor de Franse krant Le Monde om din

Uiteraard is het interview weer typisch Zlatan. Al snel gaat het over geld, over de 20 miljoen euro die Zlatan verdiend zou hebben in 2015. "Alleen al in de eerste 6 maanden, ja", zegt Zlatan dan. "Ik denk dat geld het leven makkelijk maakt, maar je wordt er niet gelukkig van. Het is anders dan veel mensen denken. Je wil niet weten hoeveel belasting ik betaal." De interviewer is benieuwd naar het antwoord en vraagt hoeveel Zlatan dan moet betalen.

Hollande

Dan geeft Zlatan de Franse president François Hollande een veeg uit de pan. "Wat voor president is hij? Ik help dit land meer dan hij! Ik blijf maar betalen. Ik kan je vertellen dat ik veel belasting betaal. Ik heb Frankrijk enorm geholpen. Of ik me zorgen maak om dit land? Dat is niet mijn vakgebied. Wat ik doe is kinderen gelukkig maken door goed te voetballen. Met politiek heb ik niks te maken, want ik weet er niets van."

Zlatan in Frankrijk

Uiteraard willen de Franse lezers ook iets horen van Zlatan over het land dat hij ooit een 'stront land' heeft genoemd in de catacomben van het voetbalstadion. Zlatan: "Ibra kwam, en nam de macht in Frankrijk." Boem. Wat een baas. "Dat ik het land zo heb genoemd was een fout. Het ging over voetbal, niet over Frankrijk zelf. Voetbal en het land, dat zijn twee gescheiden werelden. Bij PSG hebben we ontzettend snel iets opgebouwd. Normaal gesproken heeft dat meer tijd nodig. Qatar is de grootste investeerder in PSG. Ik weet niet veel over het land, want ik ben er slecht drie of vier keer geweest. Ik weet wel dat ik dankzij Qatar in Parijs heb gevoetbald. Zonder hen had ik nooit in Frankrijk gespeeld. Jullie zouden ze moeten bedanken."

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="sweden" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]