Zlatan is jarig! Vier het met 5 van zijn mooiste doelpunten
i

ProShots

Zlatan is jarig! Vier het met 5 van zijn mooiste doelpunten

Sjors Tanis • 19:17, 03-10-2018 / Laatste Update: 19:11, 04-01-2024

Zlatan Ibrahimovic viert woensdag zijn 37e verjaardag. Al bijna 20 jaar kunnen we genieten van 'King Zlatan' op de voetbalvelden, met ontelbaar veel mooie en historische doelpunten. Om zijn verjaardag te vieren, een top-5 van de meest gedenkwaardige treffers.

Ajax - NAC Breda (2004)

We trappen af met een doelpunt uit de eerste jaren van Zlatan. Uit zijn tijd bij Ajax zelfs. Het gaat natuurlijk om de legendarische solo van de Zweed tegen NAC. Hier wordt duidelijk: die Zlatan, dat wordt een hele grote speler. En de rest is geschiedenis.

Internationale - Fiorentina (2009)

Dit doelpunt typeert Zlatan exact: precisie gecombineerd met pure kracht. Een geweldige vrije trap van ruim 30 meter verdwijnt als een straaljager in het doel. De keeper is kansloos en Zlatan laat maar weer eens zien een absolute topspeler te zijn.

Zweden - Engeland (2012)

Nog zo'n doelpunt dat nooit meer zal worden vergeten in de voetbalwereld. Ook al was het maar een vriendschappelijke interland, Zlatan zorgde er persoonlijk voor dat niemand die wedstrijd zal vergeten. Met een omhaal van ver buiten de 16 verbaasde hij -alweer- de hele wereld.

LA Galaxy - Los Angeles FC (2018)

De doelpunten hiervoor waren allemaal niet in de belangrijkste duels, maar Zlatan laat ook echt in topwedstrijden zijn klasse zijn. Bij zijn debuut voor LA Galaxy maakt hij een kwartier voor tijd de gelijkmaker in de derby tegen Los Angeles FC. Wat een binnenkomer!

Toronto FC - LA Galaxy

Ook mijlpalen behaalt Zlatan Ibrahimovic in stijl. Met een fenomenale en tegelijkertijd ondenkbare hakbal werkt de spits de bal in het doel. Om daarmee het 500e doelpunt uit zijn carrière te maken. Een geniale manier natuurlijk om die mijlpaal te bereiken.