Zlatan laat weer van zich horen: Het is geen EK zonder Zlatan

Zlatan laat weer van zich horen: Het is geen EK zonder Zlatan

admin • 11:12, 13-10-2015 / Laatste Update: 23:21, 12-12-2023

Als er iemand is die weet hoe je het nieuws moet halen, dan is dat Zlatan Ibrahimovic. De Zweed wist zich met zijn vaderland te plaatsen voor de play-offs voor het EK volgend jaar zomer in Frankrijk. Directe plaatsing liepen ze dus mis, toch had Zlatan weer een heerlijke uitspraak.

Niet missen

"Ik wil het EK niet missen, ik kan me eigenlijk ook geen EK zonder Ibrahimovic voorstellen", aldus de aanvoerder van het Zweedse elftal na afloop van de wedstrijd tegen Moldavië (2-0). Omdat ook Rusland won, van Montenegro (2-0), is Zweden veroordeeld tot het spelen van play-offs en moeten ze dus nog twee wedstrijden spelen om zich te kunnen plaatsen voor het EK volgend jaar zomer.

Guidetti

Het maakt Ibrahimovic niet uit tegen wel land Zweden moet spelen: "Welk land het ook is, het gaat een zwaar tweeluik worden. Alle landen geven tweehonderd procent, maar ik ben er zeker van dat we het EK gaan halen", aldus Ibrahimovic. De sterspeler van Paris Saint Germain stond tegen Moldavië naast John Guidetti in de spits: "Jammer dat hij niet kon scoren. Ik verwacht veel van hem en er is een goede chemie tussen ons."

Lees ook: Vijf redenen waarom Oranje toch naar de play-offs gaat

Lees ook: Real Madrid boos op Gareth Bale

Lees ook: Sfeeractie in 16e minuut moet Arena in oranje gloed zetten