Zoon van Diego Simeone schiet Juventus aan flarden

afp

admin • 18:16, 27-11-2016 / Laatste Update: 01:21, 08-01-2024

Juventus heeft zondag na ruim een maand weer een wedstrijd in de Serie A verloren. De koploper ging hard onderuit bij Genoa: 3-1. Na een klein half uur spelen leidde Genoa al met 3-0.

Simeone jr

Giovanni Simeone, de zoon van trainer Diego Simeone van Atlético Madrid, speelde een hoofdrol. De 21-jarige aanvaller nam in de 3e en de 13e minuut de eerste 2 treffers voor zijn rekening. Het 3e doelpunt kwam op naam van Alex Sandro, die zijn eigen doelman Gianluigi Buffon passeerde. Het was in oktober 2005 voor het laatst voorgekomen dat Juventus in de Serie A bij rust met drie doelpunten verschil achter stond.

3e nederlaag

In de slotfase van de tweede helft scoorde Miralem Pjanic tegen, maar verder kwam Juventus niet. Het was de 3e nederlaag dit seizoen voor het team van trainer Massimiliano Allegri. Internazionale en AC Milan waren eerder dit seizoen ook te sterk voor de koploper, die nu nog 4 punten voorsprong heeft op nummer 2 AC Milan.