Zwak Bayern blundert en lijkt dronken van Oktoberfest na dik thuisverlies tegen Gladbach
i

Proshots

Zwak Bayern blundert en lijkt dronken van Oktoberfest na dik thuisverlies tegen Gladbach

Trevor Wagener • 22:24, 06-10-2018 / Laatste Update: 22:59, 07-01-2024

Hoewel het Oktoberfest in München in volle gang is, dondert het bij Rekordmeister Bayern. De ploeg van de geplaagde in Duitsland geboren Kroatische-coach Niko Kovac ging zaterdagavond op eigen veld op een lelijke manier onderuit. Met Arjen Robben weliswaar in de basis werd het 0-3 voor Borussia Mönchengladbach.

Na een kwartier was het al alle hens aan dek in de Allianz Arena: na 10 minuten zette Franse Malinees Alassane Plea Gladbach op 0-1. Hij draaide makkelijk weg bij verdediger Niklas Süle en passeerde doelman Manuel Neuer met een laag schot. Tot overmaat van ramp van Robben en co hadden ze het rampzalige vervolg dat volgde volledig aan henzelf te wijten.

Blunders uit Beieren

Neuer speelde de in de bal komende Thiago Alcantara in, maar die leed knullig balverlies. Met een paar passjes werd Lars Stindl vrij gezet voor de goal. Nadat hij Mats Hümmels kansloos liet gaf hij de nonchalante Neuer het nakijken. Pas na een halfuur werd Bayern voor het eerst gevaarlijk, maar tot kansen leidde dat niet.

Kovac' donderpreek in de rust moet luid zijn geweest. De trainer liet zowel Robben èn Müller achter in de kleedkamer en bracht voor hen Franck Ribéry en Serge Gnabry. Die 1e kreeg nog een gele kaart vanwege protesteren tegen scheidsrechter Frank Willenborg, maar in plaats van gevaarlijk oogde de wanhopige ploeg van Kovac steeds hopelozer.

Onherkenbaar Bayern

Het werd niet beter toen de geblesseerd geraakte David Alaba kort voor het uur vervangen moest worden. Voor hem kwam Renato Sanches maar erger: Kovac had geen wissels en dus geen troeven meer. Gevaarlijk werd de recordploeg nauwelijks. Een goal van Lewandowski werd 20 minuten voor tijd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Een foute ingooi van de van Schalke 04 overgekomen middenvelder Leon Goretzka illustreerde de slordigheden. Hij moest linksback spelen vanwege het uitvallen van Alaba, maar vergat kennelijk hoe hij in moest gooien. Gladbach gaf vervolgens met korte loopafstanden en compact voetbal de voorsprong niet meer weg.

Sterker nog: invaller Patrick Herrmann maakte er doodleuk 0-3 van, tot gekte bij de Bayern-fans. De ploeg van Dieter Hecking kent daarentegen een superseizoensstart. Zij staan met Werder Bremen en Hertha BSC gedeeld 2e, met allen 14 punten.

K*tweek, k*tzooitje!

Het verlies komt hard aan in München. De ploeg staat na 7 speelrondes op een teleurstellende 5e plaats. Het team heeft 13 punten uit 7 wedstrijden, 4 minder dan koploper en kleine broer Borussia Dortmund. Eerder in de week verbaasde de club haar eigen fans door in de Champions League 'maar' met 1-1 gelijk te spelen tegen Ajax. Misschien voortaan die biertjes laten staan?