Zwitserse keepers trainen met zonnebrillen op voor sicke reflexen
i

ANP

Zwitserse keepers trainen met zonnebrillen op voor sicke reflexen

admin • 19:15, 21-03-2017 / Laatste Update: 14:22, 12-12-2023

De keepers van Zwitersland, Yann Sommer en Marvin Hitz, droegen een technisch snufje tijdens de trainingen met hun nationale ploeg. De twee werden gespot met zonnebrillen. Deze gespecialiseerde glazen helpen niet alleen tegen de lentezon, maar ze verbeteren ook de sportieve prestaties van de Zwitsers. De ontwerper beweert dat ze zelfs voorkomen dat het oog zijn scherpte verliest.

In aanloop naar hun kwalificatiewedstrijd tegen Letland gebruikten Sommer en Hitz een technisch hulpmiddel. Deze zonnebril zorgt voor een slow motion effect, waardoor de keeper leert om beter te anticiperen en bewegende objecten scherper te zien. Ook heeft het de functie om de lens tijdelijk uit te schakelen waardoor ze even verblind zijn. Zo stimuleren ze het oog om in normale scenario's sneller te worden en dus snellere reflexen te krijgen. Het speeltje is gemaakt in Japan en kost ongeveer 413 euro per stuk.

Schalke-keeper Ralf Fährmann had de zonnebril al zo'n half jaar geleden uitgetest. Wil je het zelf eens ervaren? Check dan hierrrrrr!