Anderlecht heeft serieuze belangstelling voor Michel Vlap

3 april 2019

BSR Agency

Michel Vlap (21) staat in de belangstelling van Anderlecht. De Belgische topclub heeft zich onlangs al officieel gemeld bij SC Heerenveen.


Het was niet de vraag of, maar wanneer er belangstelling zou komen voor Michel Vlap. De middenvelder kan nu al terugkijken op een uitstekend seizoen bij Heerenveen. Vlap scoorde al 14 competitiedoelpunten en verzorgde bovendien 4 assists.
Topkandidaat
De indrukwekkende cijfers zijn logischerwijs ook in het buitenland opgevallen. Volgens bronnen in België zoekt Anderlecht voor volgend seizoen in ieder geval een spits en een aanvallende middenvelder. Voor die laatste positie is Vlap topkandidaat. Zeker is dat Anderlecht diep in de buidel moet tasten om Vlap los te weken. Hij heeft immers nog een 3-jarig contract in het Abe Lenstra-stadion. Heerenveen gaat dus miljoenen vragen voor een speler die het zelf heeft opgeleid.

Anderlecht is om meerdere redenen een interessante vervolgstap voor Vlap. Naast de financiële vooruitgang, is paars-wit een absolute topclub in België, die gezien de status elk jaar voor de titel gaat.

Dit seizoen verloopt echter ronduit teleurstellend voor de club uit Brussel. Anderlecht plaatste zich ternauwernood voor de play-offs die uiteindelijk bepalen wie kampioen van België wordt, maar verloor de eerste wedstrijd afgelopen weekeinde kansloos van Genk (3-0).