Doan speelde afgelopen weekend niet vanwege ‘transferkoorts’

19 augustus 2019

BSR Agency

Ritsu Doan ziet het wel zitten om voor PSV te spelen. Vorige week werd duidelijk dat de Eindhovenaren de Japanner willen halen als opvolger van Chucky Lozano. Na afloop van AZ - FC Groningen liet hij aan meerdere media weten dat hij graag bij PSV wil ballen.


Hij speelde niet mee, omdat hij hoofdpijn had. Velen koppelden zijn absentie aan transferkoorts, maar van een overgang is nog geen sprake. PSV-trainer Mark van Bommel bevestigde zondag na Heracles Almelo-PSV ook dat de Eindhovenaren interesse in hem hebben, maar liet ook blijken dat er meerdere kandidaten zijn om de ploeg te versterken.

Groningen won de strijd van PSV
Doan is 21 jaar en wordt al jaren gevolgd door PSV. In juni 2016 wilde de club hem huren van Gamba Osaka, met het idee om hem een jaar te laten acclimatiseren in Eindhoven. Uiteindelijk kwam het niet tot een deal en later sloeg FC Groningen wel toe.

De transfersom
Het is nu dus aan PSV en FC Groningen. Partijen moeten een akkoord zien te bereiken om Doan alsnog in het shirt van PSV te kunnen zien. Geschat wordt dat een prijs van ongeveer 8 miljoen euro realistisch is.