Maher vertrekt na een jaartje alweer transfervrij bij AZ

22 mei 2019

Soccrates Images

Adam Maher gaat niet in op het voorstel van AZ om zijn contract te verlengen. Daardoor loopt de 26-jarige middenvelder na dit seizoen transfervrij de deur uit. Begin dit jaar tekende Maher een contract voor 1 jaar bij de Alkmaarders.


Al snel veroverde hij een basisplaats in de formatie van trainer John van den Brom en speelde een belangrijke rol in de 4de plek die AZ behaalde in de eindrangschikking.

Wat nu?
AZ is teleurgesteld dat Maher zijn contract niet wil verlengen. De club hoopte een goede kans te maken om hem in te lijven en kreeg aanvankelijk positieve geluiden van de 5-voudig international. Waar de toekomst van de nu transfervrije Maher ligt is nog onduidelijk. Feyenoord wordt genoemd als mogelijke werkgever maar een club in het buitenland zou net zo goed een optie zijn.

Maher blies zijn carrière afgelopen seizoen nieuw leven in nadat hij bij PSV op een zijspoor was geraakt. In 2013 was hij nog één van de grootste talenten van Nederland en dwong hij een transfer naar de topclub af. In zijn 3de seizoen in Eindhoven kwam Maher nauwelijks meer aan de bak bij PSV. Hij werd daarop verhuurd aan het Turkse Osmanlispor. Via FC Twente kwam hij weer terug in Nederland.