Hoe Italië te verslaan is? Vivianne Miedema legt het uit

26 juni 2019

Pim Ras fotografie

Italië is zaterdag de tegenstander van Oranje Leeuwinnen op het WK in Frankrijk. De inzet is een plek voor de halve finale. Oranje-spits Vivianne Miedema legt aan het AD uit hoe de tegenstander in de kwartfinale speelt.


,,Ik heb in principe iedere wedstrijd van Italië op dit toernooi gezien, ik vind ze heel goed spelen. Vooral aanvallend zijn ze erg gevaarlijk", zegt Miedema, die vrijwel alles kijkt en dinsdagavond kort voor het duel van Oranje met Japan (2-1) ook ‘gewoon' Italië - China volgde.

Snel op en neer
,,Bij de Italianen gaat het spel heel snel op en neer. Wij moeten daar niet in meegaan, maar rust aan de bal hebben. Dan maken we zeker kans. Je loopt niet zomaar over Italië heen. Ze hebben zich ontwikkeld, maar wij ook. Als we zaterdag van ze winnen, ligt ook de weg naar de Olympische Spelen open. En we willen heel graag naar Tokio. Ik verwacht dat het een prachtige voetbalmiddag gaat worden."

Opvallende namen
Naast aanvalster Cristiana Girelli, die al drie doelpunten maakte, valt ook Aurora Galli op. De middenveldster van Juventus kwam als invalster al drie keer tot scoren, onder meer in de achtste finales tegen China (2-0) met een knal van afstand. ,,Italië heeft een goede en gevaarlijke ploeg, maar ik heb er vertrouwen in dat we weer van ze kunnen winnen", zegt Miedema.