Oranje Leeuwinnen openen EK met lekkere zege op Noorwegen (video)

admin • 21:52, 16-07-2017 / Laatste Update: 22:58, 05-01-2024

Nederland is heel goed begonnen aan het EK vrouwenvoetbal in eigen land. In Utrecht werd Noorwegen met 1-0 verslagen.

Noorwegen was op papier de sterkste tegenstander van Oranje in de poulefase. Met deze overwinning hebben de Oranje Leeuwinnen dus een mega-stap gezet richting kwartfinale.

Oranje de betere

Het duurde lang totdat er gescoord werd, maar kansen waren er genoeg. Binnen 40 seconden had Lieke Martens al de 1-0 moeten maken, maar haar schot van dichtbij werd door keepster Hjelmseth uit het doel geranseld. In de 13e minuut was het weer die keepster die een schot van Martens over tikte. Vivianne Miedema was na een mooie actie dichtbij, maar haar schot ging naast. Ook Noorwegen was een paar keer dichtbij voor rust, maar Oranje was duidelijk sterker.

Wave

Na rust gingen beide ploegen door waar ze mee begonnen waren: kansen missen. Een voorzet van de razendsnelle Shanice van de Sanden werd door iedereen gemist, de Noren hadden ook zo’n kans waarbij niemand een voet tegen de bal kreeg en Miedema schoot vrij voor de keeper in het zijnet. De wave ging al een paar keer door het stadion, maar doelpunten bleven lang uit.

De wave gaat door het stadion. De fans hier vermaken zich wel. #nednoo #weuro17 pic.twitter.com/Hl5fUcpqJ6

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) 16 juli 2017

Van de Sanden goud waard

Het was wachten op de bevrijdende 1-0 en die kwam er uiteindelijk toch. De voorzet kwam van linksbuiten Lieke Martens. Rechtsbuiten Shanice van de Sanden stond precies op haar juiste plek. Ze is met haar 1,68 meter een van de kleinsten van het elftal, maar kopte prima binnen. De uitverkochte Galgenwaard ontplofte.

WAT EEN ONTLADING na de 1-0 van Shanice van de Sanden. #nednoo #weuro17 pic.twitter.com/Jb2LBRgSZS

Kansenregen

Eigenlijk is het bizar dat het bij 1-0 bleef. Want Oranje kreeg ook na de 1-0 nog tig kansen. Alleen al de hard werkende Vivianne Miedema had er nog een stuk of drie moeten maken. Maar ach, de drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste.