Oranjedames zetten inhaalrace te laat in tegen Australië

admin • 19:58, 03-03-2017 / Laatste Update: 14:24, 08-01-2024

De Nederlandse voetbalsters hebben de overwinning van woensdag op China (1-0) in de Algarve Cup geen goed vervolg gegeven. Het team van bondscoach Sarina Wiegman ging vrijdag in Vila Real de Santo António onderuit tegen Australië: 3-2.

Bij rust keek Oranje tegen een achterstand van 3-0 aan. Emily Gielnik opende in de zestiende minuut de score door de bal vanuit een hoekschop in één keer in het doel te schieten. De 24-jarige Australische aanvalster scoorde in de 31e minuut opnieuw. Kort voor rust vergrootte Alanna Kennedy de voorsprong nog verder.

Terugknokken

Nederland wist verdere tegenslag in de tweede helft te voorkomen en maakte een kwartier voor tijd via spits Vivianne Miedema 3-1. Door een fraaie vrije trap van Sherida Spitse werd het zelfs nog spannend, maar de gelijkmaker bleef ondanks een offensief en enkele goede kansen uit.