SHIT! Vrouwen onder 19 verliezen halve finale EK van Spanje

admin • 19:50, 17-08-2017 / Laatste Update: 23:41, 07-01-2024

Het had zo'n geweldig sprookje kunnen zijn, maar helaas is het hem niet geworden. Onze Oranje Leeuwinnen onder de 19 jaar hebben de halve finale op het EK verloren. Spanje was in het Ierse Belfast met 3-2 te sterk.

Het werd dus een hele doelpuntrijke pot, al was daar na de 1e helft weinig van te merken. Pas kort na rust maakte Lucia Garcia de 1e treffer van de wedstrijd namens Spanje. Nederland was gelukkig niet lang van slag, want een minuut later lag de gelijkmaker al in het net. Victoria Pelova, speelster van ADO, scoorde.

Net niet..

Helaas zette Spanje een tandje bij, en kwam het op 2-1 en zelfs 3-1 voor. Daarmee leek het sprookje ten einde, maar Joelle Smits maakte het nog heel spannend door 5 minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken. Verder dan dat kwamen onze Oranje Leeuwinnen niet, waardoor het sprookje over is.

Toch hebben ze dit toernooi laten zien dat ze heel getalenteerd zijn, en dat we nog heel lang vooruit kunnen met onze Oranje dames! Duitsland en Frankrijk spelen later op de avond de andere halve finale.