Uitslagen vrouwenvoetbal: PSV in de problemen voor play-offs

Proshots / Thomas Bakker

admin • 13:53, 12-02-2017 / Laatste Update: 10:30, 08-01-2024

Wat een sneeuw viel er dit weekend! 2 wedstrijden werden hierdoor afgelast en zullen later worden ingehaald. ADO Den Haag speelde wel, en is naar plek 2 geklommen dankzij winst op PSV en laat daarbij FC Twente (die van Ajax verloor) achter op plek 3. Een korte samenvatting.

Ajax - FC Twente: 1-0

Waar Twente vorige week nog makkelijk met 7-0 Achilles'29 versloeg, bleek Ajax wederom een moeilijkere tegenstander. Al in de eerste minuten werd het gevaarlijk in het strafschoppengebied van Twente. Ajax wist de aanval niet goed af te maken, maar bleef dringen. Vlak voor de rust viel heel terecht de eerste treffer, dankzij een mooie pass van Inessa Kaagman op topscoorder Marjolijn van den Bighelaar, die de bal er koeltjes inschoot. 1-0. Twente reageerde in de tweede helft, en kwam steeds vaker dichtbij de gelijkmaker. Keepster Sarasola stond echter stevig in haar doel, en de verdediging (zonder Anouk Hoogendijk die op de bank bleef) stond ook als een huis. Kansen van Renate Janssen en Eshley Bakker maakten geen verschil in de stand. De punten gingen, net als bij de eerdere ontmoeting tussen deze twee toppers, naar Ajax.

Dit is de winnende goal van Marjolijn van den Bighelaar! Morgen heel veel meer mooie momenten in de highlights van #ajatwe! pic.twitter.com/2dB3U1w0xN

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) February 10, 2017

ADO Den Haag - PSV: 1-0

Na een moeizame overwinning vorige week op hekkensluiter PEC Zwolle begon ADO ontzettend fel aan de wedstrijd tegen de nummer 4, PSV. En al na 3 minuten plukten ze daar de vruchten van. Nadine Noordam maakte de treffer, en komt daarmee in de top 5 van snelst gemaakte doelpunten van dit seizoen. De druk bleef, vlak na het eerste doelpunt viel bijna de tweede, na een sterke aanval van Pia Rijsdijk en Sharona Tieleman. De rest van de wedstrijd bleef ADO de sterkere partij, hoewel de felheid van de eerste minuten wat afzwakte. De scheidsrechter van PSV keurde 2 doelpunten af omdat de bal niet over de achterlijn zou zijn geweest.

Door deze lekkere goal van Nadine Noordam won @ADODHVrouwen gisteren met 1-0 van PSV! #eredivisievrouwen pic.twitter.com/uhjfxDyR0u

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) February 11, 2017

Play-offs

Dit verlies komt PSV niet goed uit. Hoewel de club zich geen zorgen meer hoeft te maken over de plaatsing voor de play-offs, wordt haar positie wel benauwder. Het verschil met de nummer 1 is nu 20 punten. En hoewel bij aanvang van de play-offs die punten gehalveerd worden , is het geen fijn uitgangspunt als je landskampioen wilt worden.

De wedstrijden Achilles'29- PEC Zwolle en sc Heerenveen - Telstar zijn door de sneeuwval afgelast en zullen later worden ingehaald. Dat zorgde onder andere in Groesbeek voor deze vrolijke taferelen:

Geen voetbalgevecht, maar een sneeuwballengevecht. Het veld was weer groen, maar het sneeuwt zo hevig dat we niet kunnen voetballen. pic.twitter.com/X2exr3Lk4l