Winnend Japan overleeft Schots aanvalsoffensief

PA Sports

admin • 18:49, 14-06-2019 / Laatste Update: 22:32, 12-12-2023

Japan heeft vrijdagmiddag met 2-1 gewonnen van Schotland op het WK. De Aziatische vrouwen waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere partij en zagen Schotland pas in de laatste 10 minuten gas geven.

Japan had een lekkere voorsprong al in de 1 helft op het bord gezet. In minuut 23 was Mana Iwabuchi de doelpuntenmaakster en een kwartiertje later verdubbelde Yuika Sugasawa via de stip de score. Daarna ging Japan op zoek naar nog meer treffers, maar die bleven uit.

Prachtige eretreffer

In de slotfase kwam Schotland dus nog met een aanvalsoffensief. Een schot op de paal en een niet geziene handsbal (ook niet door de VAR, dus geen pingel voor Schotland) zorgden er echter voor dat een eretreffer lang uitbleef.

Toch viel 'ie nog! In de 88e minuut plaatste Lana Clelland de bal op prachtige wijze in de winkelhaak, maar die goal kwam te laat om nog iets te kunnen doen.