Zweden pakt het brons in troostfinale tegen Engeland

admin • 20:56, 06-07-2019 / Laatste Update: 10:31, 07-01-2024

Na de verloren halve finale tegen Nederland op het WK voetbal voor vrouwen, is het Zweden gelukt om de troostprijs mee naar huis te nemen. Het team stond na een klein half uur al op een 2-0 voorsprong. Hoewel er liefst 3 Zweden geblesseerd uitvielen, kon Engeland die marge niet meer verkleinen.

Voor de troostfinale was, met de echte finale in zicht, niet veel aandacht. Maar deze wedstrijd leek van het begin af aan de moeite waard te zijn. Beide ploegen kregen voldoende kansen, maar het waren de Zweden die al na 22 minuten met 2-0 (Asllani en Jakobsson) voor stonden. Net als Nederland had Engeland moeite met de snelle aanvallers van Zweden.

Blessures

Maar met een comfortabele voorsprong op zak ging er ook voor Zweden een boel mis. Na 45 minuten zag het al 2 vrouwen geblesseerd uitvallen. Asllani, die de openingstreffer had gemaakt, bleek niet genoeg hersteld van haar hoofdblessure die ze tegen Nederland opliep en ook Fridolina Rolfö moest al vroeg opgeven.

Kansen voor Engeland

Tegelijkertijd werd Engeland sterker. Voor rust had het via Francesca Kirby voor de aansluitingstreffer gezorgd. Ook in de 2e helft, waarin de Zweden voor de 3e keer een speler geblesseerd zagen afhaken, kreeg het grote kansen. Vlak voor minuut 90 moest verdediger Nilla Fischer nog een pegel van Lucy Bronze van de doellijn halen.