Zweedse voetbalsters beginnen WK met benauwde zege op debutant Chili

REUTERS

Sjors Tanis • 23:10, 11-06-2019 / Laatste Update: 15:53, 08-01-2024

De Zweedse voetbalsters zijn het WK in Frankrijk begonnen met een nipte zege op Chili. De Zuid-Amerikaanse WK-debutant hield lang stand maar na een onderbreking vanwege hevig onweer scoorde Zweden alsnog, 2-0.

Kosovare Asllani (83ste minuut) en Madelen Janogy (blessuretijd) maakten de doelpunten.

Chileense keepster blinkt uit

In Rennes was de Chileense doelvrouw Christiane Endler de uitblinkster. De keepster van Paris Saint-Germain hield lang haar doel schoon met fraaie reddingen. Na 17 Zweedse doelpogingen stond het in de 72ste minuut nog steeds 0-0 toen bliksem en donder de arbitrage deden besluiten de wedstrijd te staken.

Na een kleine drie kwartier werd de wedstrijd hervat en was de 20ste poging ook Endler te machtig. In de slotfase scoorde Janogy nog na een fraaie solo.

In dezelfde groep F spelen wereldkampioen Verenigde Staten en Thailand dinsdagavond nog tegen elkaar.