🎥 | Portugese bond ontkent dreigement van Cristiano Ronaldo om WK te verlaten

8 december 2022

De Portugese voetbalbond heeft ontkend dat Cristiano Ronaldo heeft gedreigd de selectie van Portugal op het WK te verlaten. De bond reageert daarmee op geruchten dat Ronaldo overwoog om op te stappen, nadat hij in de 8e finale tegen Zwitserland (6-1) op de bank moest beginnen.


De 37-jarige aanvaller werd door bondscoach Fernando Santos gepasseerd, waarna Gonçalo Ramos op de plek van de superster begon. En de Benfica-aanvaller greep die kans met beide handen aan, want hij scoorde een loepzuivere hattrick. Mede daardoor won Portugal met 6-1 van de Zwitsers.

Aandacht
Ondanks dat was het echter opnieuw Ronaldo die de aandacht opeiste. De superster moet het tot dusver doen met 1 goal op dit WK, namelijk een penalty tegen Ghana. Ronaldo worstelt al enige tijd met zijn vorm en werd ook nog eens ontslagen bij Manchester United na een heftig en kritisch interview. Een dag na de wedstrijd weigerde Ronaldo bovendien mee te trainen met de reserves van de ploeg.

Geruchten
Nadat bekend werd dat hij tegen Zwitserland op de bank moest beginnen, gonsde het van de geruchten dat de Portugees overwogen had om op te stappen. De Portugese voetbalbond liet daarom weten dat dit niet waar is: "Berichten over Ronaldo die tijdens een gesprek met Fernando Santos heeft gedreigd om het team te verlaten zijn niet waar. De bond ontkent dat Ronaldo op geen enkel moment heeft gedreigd het team in Qatar te verlaten."