🎥 | Spitse en Miedema schieten Leeuwinnen ruim langs Slovenië

BSR

admin • 22:52, 12-11-2019 / Laatste Update: 11:28, 15-01-2024

De Oranjeleeuwinnen hadden het in de eerste helft nog moeilijk met Slovenië (1-1), maar na rust zorgden de vrouwen ervoor dat het toch nog een ruime overwinning zou worden.

Vlak na rust kreeg Nederland voor de 2e keer deze wedstrijd een penalty. Dit keer werd Vivianne Miedema onderuitgehaald. Sherida Spitse was ook de 2e keer van 11 meter succesvol: 2-1. Het was sowieso al een mooie dag voor Spitse: de middenvelder was bezig aan haar 175e interland.

Afstand

De leeuw was eindelijk los, want Oranje bleef gevaarlijk en Slovenië kon er niets tegenover zetten. Het vertaalde zich ook naar doelpunten. Miedema kopte 6 minuten na de 2-1 de 3e Nederlandse goal binnen.

Daar zou het niet bij blijven. In de 70e minuut maakte Miedema een voorzet van Desire van Lunteren opnieuw prima af. 10 minuten later leek Jackie Groenen er 5-1 van te maken, maar haar keiharde schot belandde op te lat.

Volle buit

Daarmee heeft Oranje ook de 6e pot van de kwalificatie gewonnen. De ploeg scoorde in die wedstrijden 28 keer. 3 keer moest Sari van Veenendaal vissen. Het verschil met nummer 2 Rusland (dat 3 wedstrijden minder speelde) is nu 12 punten.