Als NK wielrennen niet lukt in juni, dan mikt KNWU op augustus

1 april 2020

ANP

De NK wielrennen staan gepland op 19-21 juni, deze zomer. Het coronavirus maakt het ontzettend onzeker of de NK door kan gaan op die datum. Gelukkig denkt de wielerunie (KNWU) alvast vooruit: lukt het niet in juni, dan hopen ze op augustus.


"Voorlopig wordt voor de elite-vrouwen en -mannen de data 20 en 21 juni aangehouden, overeenkomstig de UCI-richtlijnen van dit moment en de reservering van deze plek op de huidige internationale kalender", zo valt te lezen in het het persbericht van de KNWU.

Helft van de races al wél naar augustus
Als voorzorgsmaatregel zijn de kampioenschappen voor alle subcategorieën (nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen, beloften en elite-zonder contract) wel alvast verplaatst naar 8 en 9 augustus. 

"Binnen de mogelijkheden die we hebben en met begrip voor de genomen maatregelen houden we verschillende opties open en proberen we daarnaast zo duidelijk mogelijk te zijn", aldus algemeen directeur Thorwald Veneberg van de wielerbond. "Daarmee willen we alle betrokkenen laten weten dit vraagstuk te bestuderen in een nog altijd onzekere toekomst."